Перон 9 ¾

„Хари Потър“ е един от най-популярните фентъзи филми на нашето време.  Много от нас са отраснали с поредицата книги “Хари Потър” на Дж. К. Роулинг и са тръпнали в очакване на филмите, които следват историята на малкия магьосник Хари. През ранните години на 21ви век, повечето деца по света споделяха една обща мечта – да получат своето писмо от училището за магия и вълшебство Хогуортс, да усетят какво е чувството да летиш с метла, да посещаваш часовете по отвари с професор Снейп и да пътуват с влака „Хогуортс Експрес“, който знаем, че може да се хване само и единствено от всеизвестния перон 9 ¾ .

Светът на магьосниците е детската мечта на много хора по целия свят и поради тази причина Англия предлага на своите туристи едно вълшебно изживяване – да посетят така познатият ни перон 9 ¾. Той се намира в Лондон на гара “Кингс Крос” между перон 9 и 10, както е описано в книгите на Роулинг. 

Това малко кътче от Лондон е една от най-големите атракции в столицата на Англия, защото там можете да намерите не само знака “Перон 9 ¾” и да се снимате как преминавате магическия портал, но и магазин за феновете на Хари Потър. От там можете да закупите шал в цветовете на избрания от вас дом в Хогуортс (Грифиндор, Хафълпаф, Рейвънклоу и Слидерин), да си изберете магическа пръчка, да вземете своята Хогуортс униформа и много други неща, които да ви накарат да се почувствате като герои от книгите.

Но изживяването не приключва само с няколко покупки и снимки на перона. Изходът на магазина е може би най-вълнуващото изживяване. Над него има поставен прожектор, който създава илюзията, че преминавате през стена, точно както малкият Хари Потър преминава през магически портал, за да се озове на перон 9 ¾. За съжаление чувството да преминеш през привидно солидна стена, съпровождан от тържествената музика на Хогуортс, не може да бъде описано с думи или да си представим какво е чрез снимки. Трябва да бъде изживяно на място!

Ако това ви е заинтригувало и планирате пътуване до Лондон, непременно трябва да посетите този магически кът от историята на Хари Потър! 


Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *