Перон 9 ¾

„Хари Потър“ е един от най-популярните фентъзи филми на нашето време.  Много от нас са отраснали с поредицата книги “Хари Потър” на Дж. К. Роулинг и са тръпнали в очакване на филмите, които следват историята на малкия магьосник Хари. През ранните години на 21ви век, повечето деца по света споделяха една обща мечта – да получат своето писмо от училището за магия и вълшебство Хогуортс, да усетят какво е чувството да летиш с метла, да посещаваш часовете по отвари с професор Снейп и да пътуват с влака „Хогуортс Експрес“, който знаем, че може да се хване само и единствено от всеизвестния перон 9 ¾ .

Светът на магьосниците е детската мечта на много хора по целия свят и поради тази причина Англия предлага на своите туристи едно вълшебно изживяване – да посетят така познатият ни перон 9 ¾. Той се намира в Лондон на гара “Кингс Крос” между перон 9 и 10, както е описано в книгите на Роулинг. 

Това малко кътче от Лондон е една от най-големите атракции в столицата на Англия, защото там можете да намерите не само знака “Перон 9 ¾” и да се снимате как преминавате магическия портал, но и магазин за феновете на Хари Потър. От там можете да закупите шал в цветовете на избрания от вас дом в Хогуортс (Грифиндор, Хафълпаф, Рейвънклоу и Слидерин), да си изберете магическа пръчка, да вземете своята Хогуортс униформа и много други неща, които да ви накарат да се почувствате като герои от книгите.

Но изживяването не приключва само с няколко покупки и снимки на перона. Изходът на магазина е може би най-вълнуващото изживяване. Над него има поставен прожектор, който създава илюзията, че преминавате през стена, точно както малкият Хари Потър преминава през магически портал, за да се озове на перон 9 ¾. За съжаление чувството да преминеш през привидно солидна стена, съпровождан от тържествената музика на Хогуортс, не може да бъде описано с думи или да си представим какво е чрез снимки. Трябва да бъде изживяно на място!

Ако това ви е заинтригувало и планирате пътуване до Лондон, непременно трябва да посетите този магически кът от историята на Хари Потър! 


Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.