Вероника Кандиларова

(съосновател и преподавател)

Здравейте, казвам се Вероника и съм един от създателите на Езикова академия “Олимпия“. Възпитаничка на Езикова гимназия „Екзарх Йосиф I”, гр.Ловеч, с езици английски и немски. Дипломиран бакалавър в Софийски университет “Св.Климент Охридски“, гр.София, специалност „Новогръцка филология“ (2014). В процес на придобиване на магистърска степен по „Съвременна Гърция – език и култура” Св. Климент Охридски, гр. София. Участие в езикова програма Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α., гр.Атина (2012), както и специализация с програма ЕРАЗЪМ в гр.Патра, Гърция (2012-2013). Успешно взети сертификати за владеене на гръцки език и от двете програми.

Мото: „Обичай това, което правиш”

Дългогодишен опит в груповото, индивидуалното и онлайн преподаване по гръцки език, както и български език за чужденци. В последните шест години и по английски език. Придобит опит в преподаването на деца в предучилищна възраст през последния сезон.

Моника Савева-Петрова

(съосновател и преподавател)

Здравейте, казвам се Моника и съм един от създателите на Езикова академия “Олимпия”. Възпитаничка на Езикова гимназия „Екзарх Йосиф I”, гр.Ловеч, с езици немски и английски. Дипломиран бакалавър в Софийски университет “Св.Климент Охридски“, специалност „Новогръцка филология“ (2014). В процес на придобиване на магистърска степен специалност “Съвременна Гърция език и култура”,в Софийски университет “Св.Климент Охридски“, гр.София. Участие в езикова програма Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α., гр.Атина (2012), както и специализация с програмата ЕРАЗЪМ в гр.Патра, Гърция (2012-2013). Успешно взети сертификати за владеене на гръцки език и от двете програми. Участие в семинар „Ключови методи за успешно учене, основано на компетентности“ към Център за творческо обучение (2014). От 2017 притежавам сертификат за владеене на гръцки език „Πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας” за най-високото ниво Г2 (С2), издаден от КЕГ (Център за гръцки език).

Мото: „Ако обичаш това, което правиш, няма да имаш нито един работен ден в живота си!“ Конфуций

Дългогодишен опит в груповото, индивидуалното и онлайн преподаване по гръцки език, както и български език за чужденци. В последните шест години и по немски език. Придобит опит в преподаването на деца в предучилищна възраст. Част от портфолиото на Моника е и подготовката за НВО след 7 клас.

Върбинка Газдова – Коминис

(преподавател по гръцки език)

Приятно ми е да се запознаем , казвам се Върбинка Газдова – Коминис и съм преподавател по новогръцки език в Езикова академия “ Олимпия” от декември 2022г.
След задължително средно образование в Математическа гимназия гр. Ловеч , завършвам Атински университет за социални и политически науки “Пантио” със специалност Психология.
Специализирала съм Системна фамилна психотерапия към център за психотерапия гр. Атина , Гърция .
Диплома EFTA.


Завършила съм Гръцко – Американски център за чужди езици – със специалност новогръцки.
Омъжена съм и имам един син.

Йоана Венциславова

(преподавател по английски език)

Здравейте! Казвам се Йоана и съм новото попълнение на Езикова академия „Олимпия“ от 2023г. Завършила съм средното си образование в СУ „Петко Р. Славейков“ гр. Кърджали с профил английски език и испански език.

Студентка съм трети курс в университет „Паисий Хилендарски“ гр. Пловдив, специалност Приложна лингвистика – англисйки език с руски език. Изучавам английски език от първи клас. Участвала съм в пет проекта ЕРАЗЪМ и съм живяла и работила известно време в Америка. 

Мото: „Не забравяйте, че дъската за гладене е била сърф, който се е отказал от мечтите си, за да си намери „сигурна работа“.“

Бетина Иванова

(преподавател по английски език)

Здравейте! Казвам се Бетина и съм част от екипа на академия “Олимпия” от 2023г. Възпитаничка съм на ПЕГ “Екзарх Йосиф I”, гр.Ловеч с интензивно изучаване на английски и немски език. В последната година на средното си образование придобих сертификат за владеене на английски език Cambridge English: Advanced(C1). В момента съм втори курс, специалност “Английска филология” с педагогически профил в Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

Изучавам усилено английски език от осми клас и много благодаря на учителите ми в Езиковата, които ми дадоха безценни знания и ми помогнаха да открия призванието си. Ето защо искам да съм полезна и да предам тези знания на Вас.

Мото: “Sapere aude”/ “Dare to know”

Илиана Дряновска

(преподавател по английски език)

Здравейте! Казвам се Илиана Дряновска и съм учител по английски език в Езикова академия “Олимпия” от 2023г. Завършила съм средното си образование в ПЕГ”Екзарх Йосиф I” в град Ловеч с профил английски и френски език, а в момента уча “История и английски език” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

Нещата, които обичам, са историята, английския език , а също така и класическата музика. Опитът ми се изразява в преподаване на деца музикална теория и музикален инструмент- флейта в град Троян.

Мото: “To send light into the darkness of men’s hearts- such is the duty of the artist” -R. Schumann

Заповядайте в Езикова академия Олимпия , за да покоряваме нови върхове заедно.