Вероника Кандиларова съосновател
и преподавател
Моника Савева-Петрова съосновател
и преподавател
Бетина Иванова преподавател по английски език
Катерина Дагку преподавател по английски език
Анна Ангелова преподавател по гръцки език

Вероника Кандиларова

(съосновател и преподавател)

Здравейте, казвам се Вероника и съм един от създателите на Езикова академия “Олимпия“. Възпитаничка на Езикова гимназия „Екзарх Йосиф I”, гр.Ловеч, с езици английски и немски. Дипломиран бакалавър в Софийски университет “Св.Климент Охридски“, гр.София, специалност „Новогръцка филология“ (2014). В процес на придобиване на магистърска степен по „Съвременна Гърция – език и култура” Св. Климент Охридски, гр. София. Участие в езикова програма Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α., гр.Атина (2012), както и специализация с програма ЕРАЗЪМ в гр.Патра, Гърция (2012-2013). Успешно взети сертификати за владеене на гръцки език и от двете програми.

Мото: „Обичай това, което правиш”

Дългогодишен опит в груповото, индивидуалното и онлайн преподаване по гръцки език, както и български език за чужденци. В последните шест години и по английски език. Придобит опит в преподаването на деца в предучилищна възраст през последния сезон.

Моника Савева-Петрова

(съосновател и преподавател)

Здравейте, казвам се Моника и съм един от създателите на Езикова академия “Олимпия”. Възпитаничка на Езикова гимназия „Екзарх Йосиф I”, гр.Ловеч, с езици немски и английски. Дипломиран бакалавър в Софийски университет “Св.Климент Охридски“, специалност „Новогръцка филология“ (2014). В процес на придобиване на магистърска степен специалност “Съвременна Гърция език и култура”,в Софийски университет “Св.Климент Охридски“, гр.София. Участие в езикова програма Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α., гр.Атина (2012), както и специализация с програмата ЕРАЗЪМ в гр.Патра, Гърция (2012-2013). Успешно взети сертификати за владеене на гръцки език и от двете програми. Участие в семинар „Ключови методи за успешно учене, основано на компетентности“ към Център за творческо обучение (2014). От 2017 притежавам сертификат за владеене на гръцки език „Πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας” за най-високото ниво Г2 (С2), издаден от КЕГ (Център за гръцки език).

Мото: „Ако обичаш това, което правиш, няма да имаш нито един работен ден в живота си!“ Конфуций

Дългогодишен опит в груповото, индивидуалното и онлайн преподаване по гръцки език, както и български език за чужденци. В последните шест години и по немски език. Придобит опит в преподаването на деца в предучилищна възраст. Част от портфолиото на Моника е и подготовката за НВО след 7 клас.

Бетина Иванова

(преподавател по английски език)

Здравейте! Казвам се Бетина и съм част от екипа на академия “Олимпия” от март 2023г. Възпитаничка съм на ПЕГ “Екзарх Йосиф I”, гр.Ловеч с интензивно изучаване на английски и немски език. В последната година на средното си образование придобих сертификат за владеене на английски език Cambridge English: Advanced(C1). В момента съм трети курс, специалност “Английска филология” с педагогически профил в Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

Изучавам усилено английски език от осми клас и много благодаря на учителите ми в Езиковата, които ми дадоха безценни знания и ми помогнаха да открия призванието си. Ето защо искам да съм полезна и да предам тези знания на Вас.

Мото: “Sapere aude”/ “Dare to know”

Очаквам ви в залите ни в Езикова Академия Олимпия на живо и онлайн.

Анна Ангелова

(преподавател по гръцки език)

Здравейте! Казвам се Анна и и съм учител по гръцки език в Езикова академия “Олимпия” от есента на 2023г. Студентка съм в четвърти курс, специалност Новогръцка филология към СУ „Св. Климент Охридски“, от град Бургас. Завършила съм ПГРЕ „Г. С. Раковски“ с френски език.
Моята мисия е да науча всеки един от вас, че Гърция не е само плажове, фрапета и таверни, а е една необятна и невероятна държава със спираща дъха природа и уникална многовековна история. А новогръцкият език, от своя страна, е най-логичният и лесен език на света.

Мото: ἕν οἶδα, ὅτι οὐδὲν οἶδα /едно знам, че нищо не знам/

Очаквам ви в залите ни в Езикова Академия Олимпия на живо и онлайн.

Катерина Дагку

(преподавател по гръцки и английски език)

Здравейте! Казвам се Катерина и съм учителка по гръцки и английски език в Езикова академия “Олимпия” от есента на 2023г.

Родена съм и съм отраснала в Гърция. Завършила съм бакалавърска и магистърска степен по литература и лингвистика в университета в Гронинген, Холандия.

Целта ми е да науча учениците си на гръцки, моя роден език, и да им покажа тайните на гръцката култура и начин на мислене. Освен това, искам да предам на учениците знанията си по английски. За да отворят крилата си към света, като научат най-използвания език на планетата, както и културата на страните, които го говорят.

Мото: „Езиците са културно богатство.“

Очаквам ви във виртуалните зали на Олимпия!