Вероника Кандиларова съосновател
и преподавател
Моника Савева-Петрова съосновател
и преподавател
Върбинка Газдова – Коминис преподавател по гръцки език
Бетина Иванова преподавател по английски език
Илиана Дряновска преподавател по английски език
Камен Петров преподавател по немски език
Анна Ангелова преподавател по гръцки език

Вероника Кандиларова

(съосновател и преподавател)

Здравейте, казвам се Вероника и съм един от създателите на Езикова академия “Олимпия“. Възпитаничка на Езикова гимназия „Екзарх Йосиф I”, гр.Ловеч, с езици английски и немски. Дипломиран бакалавър в Софийски университет “Св.Климент Охридски“, гр.София, специалност „Новогръцка филология“ (2014). В процес на придобиване на магистърска степен по „Съвременна Гърция – език и култура” Св. Климент Охридски, гр. София. Участие в езикова програма Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α., гр.Атина (2012), както и специализация с програма ЕРАЗЪМ в гр.Патра, Гърция (2012-2013). Успешно взети сертификати за владеене на гръцки език и от двете програми.

Мото: „Обичай това, което правиш”

Дългогодишен опит в груповото, индивидуалното и онлайн преподаване по гръцки език, както и български език за чужденци. В последните шест години и по английски език. Придобит опит в преподаването на деца в предучилищна възраст през последния сезон.

Моника Савева-Петрова

(съосновател и преподавател)

Здравейте, казвам се Моника и съм един от създателите на Езикова академия “Олимпия”. Възпитаничка на Езикова гимназия „Екзарх Йосиф I”, гр.Ловеч, с езици немски и английски. Дипломиран бакалавър в Софийски университет “Св.Климент Охридски“, специалност „Новогръцка филология“ (2014). В процес на придобиване на магистърска степен специалност “Съвременна Гърция език и култура”,в Софийски университет “Св.Климент Охридски“, гр.София. Участие в езикова програма Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α., гр.Атина (2012), както и специализация с програмата ЕРАЗЪМ в гр.Патра, Гърция (2012-2013). Успешно взети сертификати за владеене на гръцки език и от двете програми. Участие в семинар „Ключови методи за успешно учене, основано на компетентности“ към Център за творческо обучение (2014). От 2017 притежавам сертификат за владеене на гръцки език „Πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας” за най-високото ниво Г2 (С2), издаден от КЕГ (Център за гръцки език).

Мото: „Ако обичаш това, което правиш, няма да имаш нито един работен ден в живота си!“ Конфуций

Дългогодишен опит в груповото, индивидуалното и онлайн преподаване по гръцки език, както и български език за чужденци. В последните шест години и по немски език. Придобит опит в преподаването на деца в предучилищна възраст. Част от портфолиото на Моника е и подготовката за НВО след 7 клас.

Върбинка Газдова – Коминис

(преподавател по гръцки език)

Приятно ми е да се запознаем , казвам се Върбинка Газдова – Коминис и съм преподавател по новогръцки език в Езикова академия “ Олимпия” от декември 2022г.
След задължително средно образование в Математическа гимназия гр. Ловеч , завършвам Атински университет за социални и политически науки “Пантио” със специалност Психология.
Специализирала съм Системна фамилна психотерапия към център за психотерапия гр. Атина , Гърция .
Диплома EFTA.


Завършила съм Гръцко – Американски център за чужди езици – със специалност новогръцки.
Омъжена съм и имам един син.

Бетина Иванова

(преподавател по английски език)

Здравейте! Казвам се Бетина и съм част от екипа на академия “Олимпия” от март 2023г. Възпитаничка съм на ПЕГ “Екзарх Йосиф I”, гр.Ловеч с интензивно изучаване на английски и немски език. В последната година на средното си образование придобих сертификат за владеене на английски език Cambridge English: Advanced(C1). В момента съм втори курс, специалност “Английска филология” с педагогически профил в Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

Изучавам усилено английски език от осми клас и много благодаря на учителите ми в Езиковата, които ми дадоха безценни знания и ми помогнаха да открия призванието си. Ето защо искам да съм полезна и да предам тези знания на Вас.

Мото: “Sapere aude”/ “Dare to know”

Очаквам ви в залите ни в Езикова Академия Олимпия!

Илиана Дряновска

(преподавател по английски език)

Здравейте! Казвам се Илиана Дряновска и съм учител по английски език в Езикова академия “Олимпия” от март 2023г. Завършила съм средното си образование в ПЕГ”Екзарх Йосиф I” в град Ловеч с профил английски и френски език, а в момента уча “История и английски език” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

Нещата, които обичам, са историята, английския език , а също така и класическата музика. Опитът ми се изразява в преподаване на деца музикална теория и музикален инструмент- флейта в град Троян.

Мото: “To send light into the darkness of men’s hearts- such is the duty of the artist” -R. Schumann

Заповядайте в Езикова академия Олимпия , за да покоряваме нови върхове заедно.

Камен Петров

(преподавател по немски език)

Здравейте! Казвам се Камен и съм учител по немски език в Езикова академия “Олимпия” от лятото на 2023г.

Започнах да се занимавам с английски език още на 6г., а когато открих групата Rammstein, се запалих и по немския език. Завърших НЕГ “Гьоте” или т.нар. “Немската гимназия” в гр. Бургас, а след това висшето ми образование ме поведе към Дюселдорф, Германия. Там изучавах Медийни науки и културология в Heinrich Heine Universität. Междувременно започнах да се занимавам с преподавателска дейност – нещо, което обичам да правя и до днес.

След трудния пандемичен период взех решението да се върна в България и да продължа образованието си в НМА “Панчо Владигеров” гр. София. Именно това е другата ми голяма страст – музиката.

Притежавам сертификат TestDaF C1 с отличия, както и B2 First Cambridge. В университета натрупах знания, с които подобрих подхода си в преподаването, приспособявайки материалите към нуждите на всеки един мой ученик.

Мото: “Учи, когато грешиш, за да не грешиш, когато учиш”

Ще се радвам да се видим в Езикова Академия Олимпия!

Анна Ангелова

(преподавател по гръцки език)

Здравейте! Казвам се Анна и и съм учител по гръцки език в Езикова академия “Олимпия” от есента на 2023г. Студентка съм в четвърти курс, специалност Новогръцка филология към СУ „Св. Климент Охридски“, от град Бургас. Завършила съм ПГРЕ „Г. С. Раковски“ с френски език.


Моята мисия е да науча всеки един от вас, че Гърция не е само плажове, фрапета и таверни, а е една необятна и невероятна държава със спираща дъха природа и уникална многовековна история. А новогръцкият език, от своя страна, е най-логичният и лесен език на света.

Мото: ἕν οἶδα, ὅτι οὐδὲν οἶδα /едно знам, че нищо не знам/

Ще се радвам да се видим в залите ни в Езикова Академия Олимпия!