Кралското семейство

Кралското семейство на Великобритания от векове е силно обсъждано от англичаните, а в последни години и от целия свят. Поради някаква причина всеки един английски гражданин страстно се вълнува от живота на кралица Елизабет II и нейните роднини. Има множество статии за всеки един аспект от живота на това семейство – от цвета на ноктите, който дамите трябва да носят, до политическите мнения, които не трябва да бъдат публично изразявани.

Кралското семейство е най-големият символ на Англия и затова и аз ще ви разкажа няколко любопитни факта за тях.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън са може би добре познати имена в Европа, тъй като тяхната сватба беше една от най-големите новини през 2011 година. Близо 18 милиона души са гледали на живо церемонията и са се възхищавали на красотата и изяществото на Кейт. Но знаете ли някои от правилата, които трябва да спазва една дама от кралското семейство? Недопустимо е да стои с кръстосани крака, ноктите на ръцете трябва да са винаги лакирани в неутрални цветове и най-важното правило е, че на официални събития винаги трябва да носи шапка на главата си.

Задължителните шапки

Хората казват, че стилът на ръкостискане разкрива много за характера на човека и поради тази причина кралското семейство имат установен начин на ръкостискане – задържаш погледа на човека срещу теб, стискаш ръката му силно, но не и болезнено и го озаряваш с кралска усмивка.

Кралско ръкостискане

Уви, някои от правилата, които са обвързани с кралския живот, имат доста мрачна история. Може би сте забелязали, че на повечето снимки, които сте срещали, кралица Елизабет II обикновено носи ярки цветове. Следователно не би било логично за Елизабет да носи в куфара си черни облекла, когато пътува. През 1952 година младата принцеса Елизабет е била на посещение в Кения със своя съпруг принц Филип, когато разбира за тъжната новина, че баща ѝ крал Джордж VI е починал. Повече за историята на кралицата можете да видите от тук.

Младата двойка бързо организират своето завръщане в Англия, но Елизабет не е била подготвена с уместното облекло за човек в траур. Налага се да изчака в самолета, докато някой й донесе изцяло черен тоалет, с който да се покаже пред медиите. От тогава насам е задължително всеки член на кралското семейство да опакова черен тоалет за всяко едно пътуване.

Цветните тоалети на кралицата

Друг интересен факт около кралицата е относно шофьорската ѝ книжка – или по-скоро липсата на такава. Кралица Елизабет II е единственият човек в Англия, който законно може да кара без шофьорска книжка и без регистрационен номер на колата. Въпреки факта че никога не е полагала шофьорски изпит, тя е считана за много добър шофьор и често предпочита да кара сама. Кралицата за първи път започва да развива своите умения по време на Втората световна война, когато е била на 18 години. Присъединява се към женската спомагателна териториална служба, където тренира за шофьор и механик. Научава се как да сменя кормило, да поправя двигатели и да кара линейки и камиони. Оттам си печели репутация, че не се плаши да си изцапа ръцете и е способен шофьор.

Кралицата зад волана

В общи линии кралското семейство винаги е било и продължава да бъде интригуваща тема. Имат множество странни и чудати правила, които може би са причината за големия интерес към тях. Най-вероятно любопитството на хората се дължи на факта, че повечето от тях живеят свободно и могат да правят, каквото си пожелаят с живота си, докато светът на кралското семейство е пълната противоположност на това. С навлизането в семейството се сблъскваш с най-различни правила, защото ставаш представител на цяла държава и държанието ти пряко може да повлияе на страната. Много често в трудни моменти англичаните търсят опора именно в кралското семейство и това е може би причината за тези правила – синята кръв се стреми да бъде представителна и ведра, за да дава сила на нацията.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *